Keskittämisen sijaan pitäisi ajatella enemmän palveluiden liikkuvuutta ja yhdistämismahdollisuuksia

“Maaseutu tarvitsee moninaisia ääniä ja äänitorvia”. Näin uskoo Kaakkois-Suomen Vihreiden eduskuntavaaliehdokas Maisa Juntunen, jonka kampanjakiertue starttaa maanantaina 4. maaliskuuta Juntusen kotikylältä Kutemajärveltä kauppa-auton kyydissä.

Juntusen kampanjan keskeisiä teemoja ovat luonnon arvostus, lähipalvelut ja lähiruoka; arvokkaan arjen turvaaminen jokaiselle. Kauppa-auto on hänen mukaansa yksi tapa tuottaa joustavia palveluita maaseudulla. Se mahdollistaa monelle maaseudun ikäihmiselle kotona asumisen mahdollisimman pitkään. Juntunen uskoo, että kauppa-auto voi toimia esimerkkinä myös muiden palveluiden tuottamisesta maaseudulla. “Keskittämisen sijaan pitäisi ajatella enemmän palveluiden liikkuvuutta ja yhdistämismahdollisuuksia”, Juntunen pohtii.

Juntunen pitää miehensä kanssa lypsykarjatilaa Kangasniemellä. Koulutukseltaan hän on viestinnän maisteri Jyväskylän yliopistosta. Juntunen on Maaseutu-ja erävihreiden varapuheenjohtaja. Hän oli mukana tekemässä syksyllä 2018 julkaistua vihreiden maatalouspoliittista ohjelmaa. Hänen kampanjansa kantava teema on kaupunkien ja maaseudun vuorovaikutus. “Kaupungit ja maaseutu tarvitsevat toisiaan”, sanoo Juntunen, joka on itse taustaltaan kaupunkilainen.

Reitin varrelta tehdään suoraa videolähetystä verkkoon koko päivän ajan.

Juntunen on tavattavissa Kutemajärven talouskaupan kauppa-autossa koko maanantaisen reitti ajan. Reitti kiertää Mikkelin Harjumaan, Suonsaaren, Vehmaskylän, Hiirolan ja Kalvitsan kautta Juvan Vuorenmaahan ja Narilaan ja sieltä Virtasalmen kautta Montolaan. Reitin varrelta tehdään suoraa videolähetystä verkkoon koko päivän ajan. Sitä voi seurata Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/maisajuntunen.

Kutemajärven talouskaupan kauppa-auto palvelee kuutena päivänä viikossa Kangasniemen, Mikkelin, Juvan, Pieksämäen, Toivakan, Laukaan, Hankasalmen, Rautalammin, Suonenjoen, Hirvensalmen, Joutsan ja Luhangan kuntien alueella.
Virallinen pysäkkilista löytyy osoitteesta http://www.kutemajarvenkauppa.fi/wp-content/uploads/2018/08/Maanantai.pdf